Proč nelze odstranit fotografie z mého iPadu

Obvykle je velmi snadné fotografii smazat. V režimu jedné fotografie stačí kliknout na ikonu koše vpravo nahoře.

Podívejte se ale na níže uvedenou fotografii vánočního stromku. Tato fotka nemá ikonu koše. Neexistují ani žádné možnosti k jeho odstranění.

Pojďme do zobrazení galerie kliknutím na tlačítko „Všechny fotografie“ v levém horním rohu obrazovky (viz obrázek výše). A poté v zobrazení galerie klikněte na ikonu „akce“ (viz níže) a vyberte sadu fotografií, které chcete smazat.

Nyní se podívejme, zda můžeme vybrat fotografii, kterou chcete smazat. Na níže uvedeném snímku obrazovky vidíte, že jsme vybrali tři fotografie, které se mají odstranit (jak je označeno modrou značkou). Titulek ve skutečnosti zobrazuje „3 vybrané fotografie“.

Podívejte se ale na tlačítko „Odstranit“. V závorkách má číslo 2, což znamená, že lze vymazat pouze dvě ze tří fotografií. Tuto fotografii vánočního stromku nelze opět smazat.

Čím to je, že některé fotografie lze smazat a jiné nikoli?

Pojďme kliknout na tlačítko „Smazat“ a uvidíme, co se stane.

Zobrazí se zpráva „Smazat lze pouze položky přímo importované do iPadu.“ Na fotografii tedy není nic špatného a na iPadu není nic v nepořádku.

Fotografie vánočního stromku nelze smazat, protože byla synchronizována pomocí iTunes. Zatímco ostatní fotografie, které lze smazat, byly pořízeny přímo ze samotné kamery iPad.

Ale nechceme tu fotku v našem iPadu. Jak se toho můžeme zbavit? K její synchronizaci musíme použít iTunes.

1. Připojte iPad k počítači pomocí dodaného kabelu.

2. iTunes by se měly spustit ve vašem počítači. Pokud ne, musíte si nainstalovat iTunes a spustit jej.

3. V iTunes byste měli být schopni vybrat své zařízení iPad. Vyberte to.

4. Poté přejděte do kategorie „Fotografie“ vašeho zařízení iPad.

5. A zrušte zaškrtnutí políčka „Synchronizovat fotografie“ (jak je uvedeno výše).

6. Když zrušíte zaškrtnutí tohoto políčka, objeví se dialogové okno iTunes se zprávou „iTunes již nebudou synchronizovat fotografie do iPadu. Chcete, aby iTunes odstranily dříve zkopírované fotografie do iPadu?

7. Klikněte na tlačítko „Odebrat fotografie“.

8. Toto se neprojeví, dokud nekliknete na tlačítko Použít v dolní části obrazovky v iTunes. Nezapomeňte tedy kliknout na tlačítko „Použít“.

9. Po kliknutí na tlačítko „Použít“ a povolení synchronizace iPadu. Tuto fotografii byste již neměli vidět ve fotogalerii iPadu.

Poslední příspěvky