Máte nový Mac? Zde je návod, jak používat Apple Migration Assistant

Existuje celá řada důvodů, proč byste chtěli zkopírovat svůj obsah z jednoho počítače Mac do druhého.

Možná jednoduše chcete přenést soubory. Nebo možná máte nový Mac a chtěli byste převést svůj uživatelský účet ze starého počítače.

Naštěstí v druhém případě má Apple zabudovaný systém, který umožňuje uživatelům snadno migrovat uživatelské účty z jednoho počítače Mac do druhého. Jmenuje se Migration Assistant. Zde je návod, jak jej použít.

Než začneš

Poznámka: Migrace uživatelského účtu pomocí této metody vyžaduje OS X Snow Leopard v10.6.8 nebo novější. Také byste se měli ujistit, že váš starý Mac má název počítače.

Dokončení skutečného procesu migrace se mírně liší v závislosti na tom, kterou cestou se vydáte. Ale pro účely tohoto článku budeme předpokládat, že máte oba Macy vedle sebe.

PŘÍBUZNÝ:

    Pokud máte macOS Sierra nebo novější, jednoduše umístěte oba Macy vedle sebe a ujistěte se, že je Wi-Fi zapnutá. Pokud některý Mac běží na OS X El Capitan, budete chtít oba Macy připojit ke stejné síti Wi-Fi (nebo Ethernet).

    Chcete-li pokračovat, budete také muset mít nový Mac nastavený alespoň s jedním uživatelem.

    Jak používat Migration Assistant

    • Spusťte nástroj Migration Assistant na obou počítačích Mac. Měl by být umístěn ve složce Utility v sekci Aplikace.
    • Klepněte na Pokračovat na obou počítačích Mac.
    • Na tvůj nový Mac, vyberte Ze Macu, zálohy Time Machine nebo spouštěcího disku.
    • Vybrat Pokračovat.
    • Na tvůj starý Mac, vyberte možnost přenosu informací Do počítače Mac.
    • Na tvůj nový Mac, měli byste vidět seznam „zdrojů“ - v zásadě věcí, ze kterých lze migrovat. Vyberte Mac s uživatelským účtem, který chcete přenést.

    V tomto okamžiku se na obou obrazovkách může objevit bezpečnostní kód. To má zmírnit možnost, aby vaše data zachytili špatní aktéři. Jednoduše zkontrolujte, zda je kód na obou počítačích Mac stejný.

    • Na vašem novém Macu by se měl objevit nový seznam přenositelných položek. Jednoduše vyberte položky, které chcete přenést. Obecně byste měli vše zkontrolovat, pokud neexistuje jiný uživatel, přes kterého nechcete migrovat.
    • Klikněte na Pokračovat. V tomto okamžiku proběhne proces migrace. Jen to počkejte - může to chvíli trvat.
    • Jakmile je vše hotové, zkontrolujte, zda jsou všechna vaše data a nastavení v pořádku.
    • Konečně, vytvořit úplnou zálohu na vašem novém Macu.

    Několik dalších úvah

    Přestože se jedná o celý proces migrace, stále je třeba mít na paměti několik dalších věcí.

    Co když moje počítače Mac nemohou být vedle sebe?

    Pokud z jakéhokoli důvodu nemůžete mít oba počítače Mac vedle sebe se zapnutou Wi-Fi, existuje alternativa, která se spoléhá na Time Machine.

    V zásadě budete chtít provést úplnou zálohu na disk Time Machine. Poté si vezměte disk s sebou do nového počítače Mac a připojte jej.

    Odtud budete používat Migration Assistant. Výše uvedené kroky jsou identické, kromě toho, že na starém počítači Mac nemusíte dělat nic.

    Když vybíráte zdroj, ze kterého chcete migrovat, vyberete konkrétní zálohu na disku Time Machine, jakmile se objeví.

    A co tyto aplikace?

    Aplikace lze migrovat jako součást procesu Migration Assistant, ale budete si muset pamatovat na licence.

    Stejně jako v systému iOS může původní aplikaci, která stáhla aplikaci, tato aplikace „vlastnit“. To může být problematické, pokud na jednom počítači Mac existuje více Apple ID.

    Kdykoli přejdete k aktualizaci aplikace na novém Macu, budete muset zadat Apple ID a heslo staženého originálu. Pokud jste to vy, je to v pořádku. Pokud tomu tak není, může dojít k problému.

    Odstranění uživatelského účtu na starém počítači Mac

    Ale co když svůj starý Mac rozdáváte, nebo jej jednoduše nastavíte jako „rodinný“ počítač? V těchto případech budete chtít odstranit uživatelský účet, který jste migrovali.

    Než budete pokračovat, ujistěte se, že jste přihlášeni k účtu správce.

    • Ve starém počítači Mac otevřete Předvolby systému.
    • Klikněte na Uživatelé a skupiny.
    • Klikněte na zámek v levém dolním rohu a zadejte heslo.
    • Vyberte účet, který jste migrovali.
    • Klikněte na ikonu - dole.
    • Měla by se zobrazit nová výzva. Vyberte možnost, která vám dává největší smysl (více o nich níže)
    • Klikněte na Odstranit uživatele.

    Pokud si nejste jisti, jakou možnost smazání máte zvolit, potřebujete o nich vědět.

    1. Uložte domovskou složku do obrazu disku odstraní uživatelský účet a domovský adresář, ale uloží obsah do složky Smazaní uživatelé.
    2. Neměňte domovskou složku odstraní informace o uživatelském účtu, ale ponechá uživatelské soubory beze změny.
    3. Odstraňte domovskou složku odstraní informace o systému a soubory.

    Doufáme, že vám tento článek pomohl. Pokud máte jakékoli dotazy, dejte nám prosím vědět pomocí níže uvedených komentářů.

    Poslední příspěvky