Porozumění funkcím Nerušit na vašem iPhone

Funkce Nerušit v systému iOS je jednou z nejčastěji používaných funkcí, ale pokud nevíte o nastavení, může to vést k sekundárním problémům. V průběhu let jsme viděli mnoho uživatelů frustrovaných, když jejich příchozí hovor jde přímo do hlasové schránky, a neuvědomují si, že na svém iPhonu zapli funkci Nerušit.

Základním předpokladem funkce Nerušit je, že můžete umlčet hovory, výstrahy a oznámení, která dostanete, když je zařízení uzamčeno. Jinými slovy, pokud si chcete udělat trochu času pro sebe od shonu, toto nastavení je užitečné. Není zábavné být vždy online. Nebojte se, protože až budete připraveni, budete mít šanci akci dohnat. Nic vám nebude chybět. Váš iPhone shromažďuje všechna upozornění, zatímco telefon zůstává temný a tichý.

Nastavení Nerušit

Začněte klepnutím na Nastavení iPhonu a vyberte nastavení Nerušit. Tento režim můžete aktivovat přesunutím ručního přepínače do polohy „ON“. A je to. Nyní, pokud byste si měli naplánovat konkrétní prostoje pro sebe, přijde vhod naplánovaná možnost. Přesuňte jej do polohy ZAPNUTO a můžete nastavit okno, během kterého bude váš iPhone přepnut do režimu Nerušit.

Možnost Čas plánování pro tuto funkci je vidět níže.

Co když nastane nouzová situace a vaše rodina se vás bude snažit zmocnit. Návrháři iOS si to také promysleli. Klepněte na Povolit hovory z a poté můžete vybrat, od koho nebo ze které skupiny kontaktů povolíte hovory, když je váš iPhone v režimu Nerušit.

Kromě toho existuje další možnost, která usnadňuje získání vaší moci během mimořádných událostí. To je „Opakované hovory“ nastavení. Je-li povoleno, umožňuje to druhé volání od stejné osoby do tří minut od prvního hovoru.

Dostává příjemce zprávy?

Pamatujte, že tato funkce funguje, pouze když je váš iPhone zamčený nebo v režimu spánku. Několik uživatelů se ptá, zda příjemce někdy dostane zprávy, pokud je zařízení v režimu DND. Příjemce obdrží všechny zprávy, ale na jeho iPhonu nejsou žádná upozornění. Zprávy, které odesíláte, když je zařízení v režimu DND, jsou k dispozici a jsou přístupné, jakmile zařízení probudí.

Když uživatel otočí své zařízení, budou zprávy zobrazovat symbol půlměsíce na levé straně zprávy. Jakmile je funkce DND vypnuta, tento symbol zmizí. To také připomíná, že váš iPhone má zapnutou funkci DND a pokud jste ji zapnuli pomocí ručního nastavení, můžete se vrátit k nastavení a vypnout ji.

Neobdržení oznámení pro konkrétního uživatele

Je zajímavé, že pokud zjistíte, že váš iPhone není v režimu DND, ale nedává vám upozornění, když přijímáte zprávy od některých konkrétních kontaktů, budete muset zkontrolovat své zprávy od těchto kontaktů. Na obrazovce zpráv klepněte na Podrobnosti v pravém rohu a ujistěte se, že jste nezapnuli DND pro danou konverzaci s tímto konkrétním kontaktem.

Doufáme, že tento příspěvek poslouží jako rychlý průvodce prozkoumání této chytré funkce od společnosti Apple. Pokud máte nějaké problémy související s nastavením Nerušit, dejte nám prosím vědět v komentářích.

Poslední příspěvky