Jak sdílet fotografie a videa s iCloud

iCloud nabízí mnohem více než řešení cloudového zálohování a ukládání. Například iCloud poskytuje funkce, díky nimž je sdílení fotografií a videa se svými přáteli a členy rodiny příjemným zážitkem. Fotografie a videa můžete sdílet pomocí zařízení iOS, Mac (OS X v10.9 nebo novější a buď iPhoto nebo Aperture), Apple TV nebo Windows PC (Windows 7 nebo novější) a iCloud Control Panel 3.0 nebo novější. Pro účely tohoto článku si ukážeme, jak můžete sdílet fotografie / videa na svém iOS zařízení nebo Macu. Zde je postup:

Je zřejmé, že abyste mohli tuto funkci používat, potřebujete účet iCloud. Pokud žádný nemáte, můžete jej snadno nastavit.

Jak povolit tuto funkci

Na zařízení iOS jednoduše klepněte na Nastavení> iCloud> Fotky a povolte Sdílení fotografií.

Na počítači Mac přejděte do nabídky Apple ()> Předvolby systému, vyberte iCloud a poté klikněte na tlačítko Možnosti… vedle iPhonu nebo Clony. Poté vyberte Sdílení fotografií.

Upozorňujeme, že soubory v iCloud Photo Sharing nevyužívají vaše úložiště iCloud.

Jak sdílet fotografie a videa

Chcete-li to provést, musíte vytvořit sdílený stream. Zde je postup:

Na vašem zařízení iOS (iPhone, iPad nebo iPod touch)

1. Spusťte aplikaci Fotografie

2. Klepněte na Sdílené

3. Klepněte na Vytvořit nový stream

4. Zadejte název a klepněte na Další

5. Pozvěte své přátele (můžete je zadat ze svých kontaktů nebo e-mailové adresy) a potom klepněte na Vytvořit

Váš sdílený stream byl nyní vytvořen, ale je prázdný. Chcete-li přidat fotografie nebo videa, klepněte na nový sdílený stream, který jste právě vytvořili, a poté klepnutím na znaménko (+) přidejte fotografie nebo videa.

6. Vyberte obrázky nebo videa, která chcete sdílet, a klepněte na Hotovo

7. Nyní musíte zadat popis a klepnout na Odeslat.

Nyní jsou vybrané soubory sdíleny s lidmi, které jste vybrali. Pozvaní přátelé obdrží e-mail s oznámením o vaší pozvánce k odběru vašeho streamu.

Chcete-li změnit nastavení svého streamu, klepněte na Fotky> Sdílené> váš stream a potom klepněte na Lidé. Zde můžete pozvat více lidí. Můžete také odebrat dříve pozvané lidi. Můžete povolit nebo zakázat funkci, která umožňuje vašim přátelům přidávat fotografie a videa do vašeho streamu. Můžete také komukoli povolit prohlížení vašich sdílených videí nebo fotografií na webu iCloud.com. Pokud tuto funkci zapnete, uvidíte veřejnou adresu URL, kterou můžete sdílet s lidmi. Navštěvováním této adresy URL na jakémkoli zařízení a jakékoli platformě (mobil, počítač atd.) Může kdokoli zobrazit a stáhnout váš sdílený stream. Když do tohoto streamu přidáte více fotek nebo videí, vaši odběratelé budou upozorněni.

Pokud chcete dostávat oznámení, když vaši přátelé lajkují, komentují nebo přidávají fotografie nebo videa, můžete to také zapnout.

Pokud chcete svůj stream smazat, jednoduše klepněte na Fotky> Sdílené> Proudy> klepněte na stream, který chcete odstranit> Lidé a potom klepněte na Odstranit fotoproud. Upozorňujeme, že když odstraníte stream fotografií z jednoho zařízení, bude odstraněn ze všech vašich zařízení.

Na vašem Mac OSX pomocí iPhoto nebo Aperture

K vytvoření sdíleného streamu fotografií můžete použít iPhoto nebo Aperture. Kroky jsou velmi podobné v obou softwarech:

1. Spusťte aplikaci iPhoto nebo Clona

2. Vyberte fotografii / video (nebo fotografie / videa), které chcete sdílet

3. Klikněte na tlačítko sdílení

4. Vyberte iCloud a poté Nový fotostream

5. Zadejte e-maily svých přátel a název streamu a klikněte na OK.

Nyní sdílíte vybraná videa / fotografie se svými přáteli.

Chcete-li spravovat tento sdílený stream na počítači Mac, vyberte iCloud v iPhoto nebo Clona a klikněte na informační tlačítko. Zde můžete přidat / odebrat předplatitele nebo změnit další nastavení. Svým odběratelům můžete povolit přidávat do streamu fotografie nebo videa. Můžete také povolit nebo zakázat veřejné prohlížení URL na icloud.com.

Chcete-li odstranit sdílený stream z počítače Mac, klikněte na iCloud, vyberte páru, kterou chcete odebrat, a stiskněte klávesu Command-Delete. Znovu, když odeberete sdílený stream z počítače Mac, bude odstraněn také ze všech vašich ostatních zařízení.

Související: Soukromé informace uložené na fotografiích pořízených na zařízeních iOS, iPhonech, iPadech nebo iPodech touch

Poslední příspěvky