Jak zakázat můj fotostream, iCloud Photo Library bez ztráty média

Apple má několik způsobů, jak mohou uživatelé sdílet nebo ukládat obrázky prostřednictvím cloudu. To je samozřejmě užitečný způsob, jak uchovat trvalé kopie médií někde jinde než ve vašem zařízení.

Co se ale stane, když některou z těchto funkcí náhodou vypnete nebo deaktivujete - budou vaše fotografie odstraněny? Krátká odpověď zní: pravděpodobně ne, ale je třeba mít na paměti několik věcí.

Zde je to, co potřebujete vědět o deaktivaci iCloud Photo Sharing, My Photo Stream a iCloud Photo Library, aniž by vaše obrázky nebo videa zmizely v zapomnění.

Sdílení fotografií na iCloudu

Sdílení fotografií na iCloudu je užitečný způsob, jak snadno sdílet fotografie a videa s konkrétními dalšími lidmi.

Můžete vytvořit sdílené fotoalbum a pozvat další lidi, kteří mohou toto album prohlížet a potenciálně upravovat. Technicky nejde o cloudovou službu úložiště, ale funguje podobným způsobem.

PŘÍBUZNÝ:

  • Jak zálohovat iCloud na externí disk
  • Jak stahovat fotografie z iCloudu na palec
  • Vše o nových funkcích synchronizace zpráv iCloud

Existují však určité problémy s deaktivací funkce nebo odstraněním sdíleného fotoalba.

Jak to deaktivovat, aniž byste o něco přišli

Fotografie nebo videa, která přidáte do sdíleného fotoalba, obecně zůstanou ve vašem zařízení. Z tohoto důvodu můžete snadno deaktivovat funkci, aniž byste ztratili veškerý svůj vlastní obsah.

Fotky však budou odstraněny ze zařízení jiných uživatelů, kteří mají přístup ke sdílenému albu, pokud toto album smažete.

Na svém primárním zařízení opět nikdo nic neztrácí. Je však třeba mít na paměti, že pokud přítel smaže fotografii, kterou si chcete ponechat, nebo naopak.

Můj fotostream

Apple Photo Stream je cloudová platforma, která umožňuje uživatelům posílat fotografie pořízené z jednoho zařízení ostatním v jejich ekosystému.

Má však svá omezení. Například Můj fotostream synchronizuje pouze obrázky - nikoli videa nebo dokonce živé fotografie.

Podobně My Photo Stream také posílá pouze 1000 nejnovějších obrázků do jiných zařízení.

Protože stahuje fotografie z různých produktů Apple od uživatele, existuje určitá volnost, pokud jde o deaktivaci funkce bez odstranění jakýchkoli obrázků.

Jak to deaktivovat, aniž byste o něco přišli

Pokud deaktivujete Můj fotostream, odeberou se synchronizované fotografie ze zařízení, které právě používáte.

Platforma však tyto obrázky automaticky neodstraní. Stále budou na zařízeních, která je nahrála do Mého fotostreamu.

Pokud používáte MacOS, existuje dokonce možnost uložit kopii obrázků z aplikace My Photo Stream na místní disk. Stačí jít na Fotky -> Předvolby -> iCloud a zkontrolujte Můj fotostream pole pro uložení všech vašich obrázků místně.

Knihovna fotografií na iCloudu

A konečně, iCloud Photo Library je pravděpodobně nejrozsáhlejší platformou pro ukládání fotografií v cloudu.

Když je tato funkce povolena, funkce automaticky uloží všechny fotografie a videa, která pořídíte na iCloudu.

Díky tomu je snadný přístup k vašemu různému mediálnímu obsahu prostřednictvím celého vašeho ekosystému Apple. Pokud však někdy budete chtít zakázat iCloud Photo Library, bude to způsobovat určité problémy.

Jak to deaktivovat, aniž byste o něco přišli

Z těchto možností mohou uživatelé narazit na problémy s tím, že se média v knihovně fotografií na iCloudu odstraňují nejčastěji.

Je to proto, že optimalizace iCloud Photo Library funguje. Když je zapnutá volitelná optimalizace úložiště pro iPhone, Apple smaže z iPhonu obrázky a videa v plném rozlišení, které jsou synchronizovány v cloudu.

Poté tyto obrázky a videa nahradí miniaturami, které vám nabízejí náhled - ale nikoli samotného obsahu.

Když navíc v produktu Apple deaktivujete iCloud Photo Library, zobrazí se jedna ze dvou výzev: Odebrat z iPhone nebo Stahujte fotografie a videa.

Výběrem první možnosti odstraníte ze svého zařízení všechny neoptimalizované fotografie a videa.

Samozřejmě nemusí být navždy ztraceni. Můžete je obnovit z cloudu zapnutím iCloud Photo Library se zapnutými dvěma volitelnými nastaveními: Stahujte a uchovávejte originály.

V závislosti na tom, kolik obsahu v cloudu máte, může to na vašem zařízení zabírat spoustu úložného prostoru. Než tak učiníte, ujistěte se, že je v iPhonu, iPadu nebo Macu dostatek místa.

Dodatečné úvahy

Je neuvěřitelně nepravděpodobné, že by Apple ztratil jakoukoli fotografii nebo video uložené na iCloudu. Podobně je docela nepravděpodobné, že se iCloud někdy dostane do břicha.

Přesto je chytré mít více než jednu kopii obrázku nebo videa, které jsou pro vás obzvláště sentimentální nebo důležité.

Můžete se řídit naším průvodcem vytvářením archivovaných záloh vašich souborů iCloud, abyste se chránili trojnásobně. Nikdy nemůžete být příliš opatrní ve věcech, které jsou nenahraditelné.

Poslední příspěvky