Jak důkladně vymazat starý iPhone za účelem obchodování nebo prodeje

Obchodování se starým iPhone nebo jeho prodej může pomoci vyrovnat náklady na nové zařízení. Ale než tak učiníte, budete chtít staré zařízení vymazat.

Vymazání starého iPhone se zdá být docela jednoduché - a je to tak. Existuje ale několik dalších kroků, které byste měli a měli byste udělat, abyste se ujistili, že je vše skutečně smazáno ze starého iPhone a bezpečně přeneseno do nového zařízení.

Příbuzný:

    Než začnete

    Pokud je to možné, doporučujeme nové zařízení nastavit dříve, než staré vymažete.

    Než zahájíte proces skutečného vymazání starého iPhonu, důrazně doporučujeme nastavit nové zařízení První.

    To vám může ušetřit spoustu potíží, pokud je vaše nové zařízení vadné nebo nějakým způsobem poškozené. Přinejmenším budete mít funkční iPhone se všemi svými daty, pokud jej předem nevymažete.

    Je to také skvělý způsob, jak důkladně zkontrolovat, zda byla všechna vaše nastavení, předvolby, aplikace a data úspěšně přenesena, než se potenciálně ztratí.

    To samozřejmě není vždy možné - v závislosti na konkrétní metodě prodeje nebo prodeje.

    Z tohoto důvodu doporučujeme zvolit metody výměny, které vám umožní mít obě zařízení současně během procesu nastavení.

    Zálohujte svůj iPhone

    První věc je první: zálohujte zařízení. Toto je osvědčený postup pro téměř každou situaci - ať už stahujete novou aktualizaci softwaru nebo se vydáte na výlet na kajaku.

    Zálohu iOS můžete snadno vytvořit pomocí integrované funkce iCloud Backup. Alternativně můžete také vytvořit šifrovanou zálohu, která bude schopna ukládat citlivější informace, například údaje o stavu.

    Nezáleží na tom, jakou metodu zvolíte, pokud zálohujete zařízení, než přejdete k dalším krokům.

    Po zálohování starého zařízení se doporučuje pokračovat a nastavit nový iPhone ze zálohy, než budete pokračovat ve zbytku článku.

    Přepněte své aplikace Authenticator

    Poměrně časté je zapomínání na přepínání aplikací ověřování třetích stran na nový telefon. Pokud však zapomenete, je to nepochybně bolest hlavy.

    Jedním z nejdůležitějších, ale přehlížených kroků je přenos aplikací pro ověřování třetích stran do nového iPhone před vymazáním starého.

    Populární dvoufaktorové ověřovací platformy, jako je Google Authenticator, jsou připojeny k telefonu, pomocí kterého jste jej nastavili. Z tohoto důvodu může vymazání zařízení před jeho přenosem vést k problémům s přístupem k vašim účtům.

    Přesná metoda se bude lišit v závislosti na platformě ověřovatele, kterou používáte. Přenos ověřovatele Google zahrnuje například naskenování QR kódu v počítači a přepnutí telefonů.

    Nezapomeňte se podívat na pokyny specifické pro vaši platformu. Nejdůležitější je pamatovat si na to, než budete pokračovat.

    Zrušte spárování svých Apple Watch

    Zrušení párování Apple Watch před resetováním je dobrý nápad.

    Máte Apple Watch? Před vymazáním je dobré zrušit párování z iPhonu.

    • Ujistěte se, že jsou váš iPhone a Apple Watch v těsné blízkosti.
    • Otevřete na iPhonu aplikaci Watch.
    • Klepněte na Moje hodinky.
    • Vyberte Apple Watch, které chcete zrušit spárování, a poté klepněte na ikonu „I“.
    • Klepněte na Zrušit párování Apple Watch.

    Budete muset znovu potvrdit. Chcete-li deaktivovat zámek aktivace, musíte také zadat své Apple ID a heslo.

    Odhlášení ze služeb

    Vymazání iPhone a deaktivace funkce Najít můj iPhone vás teoreticky odhlásí ze služeb Apple. Věci se však mohou pokazit.

    Z tohoto důvodu je pravděpodobně chytré se před pokračováním ručně odhlásit ze zapečených služeb společnosti Apple.

    • Otevřete na svém iPhone aplikaci Nastavení.
    • Klepněte na Apple ID kartu se svým jménem nahoře.
    • Posuňte se úplně dolů a klepněte na Odhlásit se.
    • Nakonec zadejte své Apple ID a heslo a klepněte na Vypnout.

    Tím se odhlásíte z iCloudu, služby Najít iPhone a různých služeb iTunes.

    Stojí za zmínku, že není nutné ručně mazat nebo odhlašovat aplikace nebo služby třetích stran.

    Úklidové úkoly

    V tomto okamžiku by měla být vaše data zálohována a všechny příslušné služby by měly být přeneseny do nového zařízení.

    I když to není nutně nutný krok, je dobré projít si nastavení a předvolby na obou zařízeních a zajistit, aby bylo vše úspěšně přeneseno.

    Některé nápady zahrnují:

    • Zajištění toho, aby vaše zdravotní data byla na vašem novém iPhone.
    • Ujistěte se, že jsou na vašem novém zařízení správně nastaveny budíky a večerka.
    • Projděte si a zajistěte, aby byly místně uložené fotografie a poznámky přeneseny do vašeho nového zařízení.
    • Pokud si chcete ponechat textové zprávy SMS, pokračujte a zkontrolujte, zda jsou přeneseny také.

    Nakonec vymažte starý iPhone

    Jakmile si budete naprosto jisti, že jsou všechny vaše aplikace a data v pořádku, můžete svůj starý iPhone skutečně vymazat.

    Poznámka: Tyto kroky neprovádějte na svém novém iPhone, pouze na svém starém. Nechcete vymazat veškerou práci, kterou jste právě udělali.

    Nyní, když je veškerá záloha hotová, můžete iPhone skutečně vymazat a obnovit jej na výchozí tovární nastavení. (Tímto smažete také všechny profily eSIM ve vašem starém zařízení, pouze FYI.)

    • Odemkněte starý iPhone.
    • Spusťte aplikaci Nastavení na svém starém iPhone.
    • Přejděte dolů a klepněte na Obnovit.
    • Klepněte na Vymazat veškerý obsah a nastavení. (Opět na toto na svém novém iPhone neklepejte.)
    • Pokud se zobrazí výzva, zadejte přístupový kód svého iPhone.
    • Nyní zadejte své Apple ID a heslo a odeberte iPhone ze svého účtu.

    Pokud se zvláště zajímáte o zabezpečení svých informací, můžete nastavit staré zařízení jako nový iPhone, přeskočit všechny výzvy k přihlášení a zkontrolovat, zda byla všechna vaše data správně vymazána.

    Jedním ze způsobů, jak to udělat, je zkontrolovat úložiště iPhone a ujistit se, že je prázdné. Můžete to udělat v Nastavení -> Obecné -> Úložiště iPhone.

    Jakmile je váš iPhone vymazán a obnoven, můžete s ním obchodovat.

    Poslední příspěvky